0528 - 522 169
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Aandachtspunten voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen op een rij

Uitvaartverzekeringen – Het is handig om de aandachtspunten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering te kennen. Dan weet je tenminste wat in jouw situatie wel of niet goed is. De keuze voor een uitvaartpolis is namelijk niet alleen praktisch, maar ook persoonlijk. Dat heeft met de uitvaartwensen te maken. Wil je een crematie of begrafenis? Wil je een kleinschalige uitvaart of een uitvaart met alles erop en eraan? De uitvoering van de uitvaart heeft alles te maken met kosten. Het afsluiten van een uitvaartzekering zorgt voor de dekking van de kosten. Je hebt dus de mogelijkheid om met je uitvaartwensen rekening te houden bij de keuze voor een uitvaartpolis. Dat is direct al een van de aandachtspunten bij het afsluiten uitvaartzekering.

Uitvaartpolis met indexatie afsluiten

Een van de aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering is echt belangrijk. Het gaat hier om de indexatie van de kosten voor de uitvaart. Ben je 20 jaar en sluit je een uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag van 7.000 euro? Dan dekt dat op dit moment nog maar net de uitvaartkosten uitgaande van een gemiddelde van 7.500 euro. In de toekomst stijgen de kosten voor de uitvaart. Als je in de toekomst 50 jaar bent, zijn de uitvaartkosten veel hoger dan nu. Indien er geen indexatie plaatsvindt, is er tegen die tijd sprake van onderverzekering. De uitvaartverzekering dekt dan niet meer alle kosten. Dat voorkom je door een uitvaartpolis met indexatie af te sluiten. Indexatie is dus een van de aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering.

Aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering: natura of kapitaal?

Je hebt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering een keuze tussen een natura- en kapitaalpolis. Zie je het liefst dat er een bedrag vrijkomt na je overlijden om de uitvaart te bekostigen? Dan is de keuze voor een kapitaalverzekering snel gemaakt. Met een kapitaalverzekering bent u altijd vrij in de keuze van de uitvaartverzorger. Of wil je liever dat de diensten van de uitvaartonderneming in natura beschikbaar komen? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Overigens is een combinatie eveneens mogelijk. Je krijgt dan een dienstenpakket plus een bedrag om te besteden aan de kosten van de uitvaart. Uiteraard speelt de hoogte van het verzekerd bedrag ook een rol als aandachtspunt voor de uitvaartpolis.

uitvaartverzekeringen - Zie je het liefst dat er een bedrag vrijkomt na je overlijden om de uitvaart te bekostigen? Dan is de keuze voor een kapitaalverzekering snel gemaakt. Met een kapitaalverzekering bent u altijd vrij in de keuze van de uitvaartverzorger.

Premiebetaling of koopsompolis

Er zijn nog meer aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering, zoals de keuze tussen premiebetaling of het betalen van een koopsom. Bij de keuze voor een periodieke premie betaal je maandelijks tijdens de looptijd een bedrag. De looptijd varieert en is bijvoorbeeld 20 jaar of 30 jaar. Daar is dus ook rekening mee te houden. Je hebt ook de keuze om eenmalig een bedrag te voldoen. Dan hoef je nooit meer premie te betalen, maar betaal je de koopsom voor de uitvaartverzekering in één keer.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen loont

Tot slot is er nog een belangrijk aandachtspunt voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het loont om de beste uitvaartverzekeraars te vergelijken. Daarbij kijk je naar de aangeboden opties, hoogte van de premie of koopsom, looptijd, indexatie en naar de overige voorwaarden. Profiteer van de lijst met aandachtspunten afsluiten uitvaartverzekering, zodat jij straks optimaal verzekerd bent.

Hoe u eenvoudig uitvaartverzekeringen kunt vergelijken

Om u op weg te helpen bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen zijn er verschillende vergelijkingssites. Of neem contact met een onafhankelijke verzekeringsadviseur.