0528 - 522 169

Financiële problemen uitvaartverzekeraar Yarden

‘Verzekerden Yarden moeten zich zorgen maken over uitkering van uitvaartpolis’

Financiële problemen uitvaartverzekeraar Yarden

De financiële positie van uitvaartverzekeraar Yarden is zodanig verzwakt dat polishouders zich zorgen moeten maken over hun uitkering. Het uitvaartbedrijf staat al enige tijd onder curatele van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), zo wordt nu duidelijk.

De penibele situatie van Uitvaartverzekeraar Yarden

“Yarden werkt op dit moment hard aan de versterking van haar buffers en heeft bij DNB een herstelplan ingediend om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen”, reageert de uitvaartorganisatie schriftelijk. Het zegt wel voldoende geld in kas te hebben om uitvaarten uit te voeren.

De financiële problemen zijn gekomen doordat er in het verleden veel natura polissen zijn verkocht door de verzekeringstak. Een natura polis is een zogenaamde dienstenpolis. Er wordt geen geld uitgekeerd, maar de diensten die op de polis staan worden vergoed. En de kosten van deze diensten zijn bij hun uitvaartzorgtak afgelopen jaren flink gestegen.

Financiële problemen

Het Financieel Dagblad schrijft financiële problemen uitvaartverzekeraar Yarden het volgende; Voor elke honderd euro die Yarden moet uitbetalen voor een uitvaart, is er nog maar slechts €26 in kas. De financiële buffers in het uitvaartbedrijf zijn enorm gedaald. Dat kan dan betekenen dat als er uitgekeerd moet gaan worden na een overlijden er veel minder uitbetaald wordt dan dat er op de polis staat. Als men besluit om de uitvaart dan door Yarden te laten verzorgen dan moet er hoogst waarschijnlijk worden bijbetaald.

De reden die verzekeraar aanvoert van dit grote probleem is de aanhoudende lage rente en de wet- en regelgeving voor verzekeraars om de buffers op te hogen.

‘Verzekerden Yarden moeten zich zorgen maken over uitkering van uitvaartpolis’ Financiële problemen uitvaartverzekeraar Yarden De financiële positie van uitvaartverzekeraar Yarden is zodanig verzwakt dat polishouders zich zorgen moeten maken over hun uitkering.

Het kan ook anders.

Ook als u verzekerd bent bij Yarden bent u vrij in de keuze van uitvaartverzorger. Ook Uitvaartzorg Drenthe kan voor de uitvaart verzorgen. U bent alleen uw 10% ledenvoordeel kwijt als u de uitvaart door iemand anders laat verzorgen. Maar dit hoeft geen probleem te zijn, vaak bent u goedkoper uit. Laat eens geheel vrijblijvend een offerte opmaken op basis van uw uitvaartwensen. Dat kan via de website waar u online een offerte kan aanvragen. Maar ik kan ook bij u langskomen.

Ook op de website van Yarden kunt u kijken wat bij hun de uitvaartkosten zijn. Dat kan via www.yarden.nl/uitvaartkosten-calculator.htm. Zo kunt u de verschillende uitkomsten naast elkaar leggen en vergelijken. Mochten er nog onduidelijkheden zijn neem dan gerust contact met mij op.