0528 - 522 169

Uitvaartverzekering bellen?

Uitvaartverzekering bellen? – Er is een dierbare overleden en hij of zij heeft een uitvaartverzekering. Op de polis staat een telefoonnummer waarbij staat: “Bel dit nummer om een overlijden te melden.”

Negentig procent van de mensen doet dit, vanwege het simpele feit dat het daar staat. De reden dat verzekeringen willen dat u belt, is dat zij ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen. U heeft de keuze!

Uitvaartverzekering bellen - Er is een dierbare overleden en hij of zij heeft een uitvaartverzekering. Op de polis staat een telefoonnummer waarbij staat: "Bel dit nummer om een overlijden te melden." Negentig procent van de mensen doet dit, vanwege het simpele feit dat het daar staat. De reden dat verzekeringen willen dat u belt, is dat zij ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen. U heeft de keuze!

Duurder uit?

Vaak is het zo dat wanneer u een overlijden meldt bij de verzekering en u de uitvaart door een andere uitvaartbegeleider wilt laten verzorgen, u te horen krijgt dat u duurder uit bent, omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Dat u duurder uit bent is onjuist, niet de korting die zij u zouden geven is belangrijk, maar de prijs waar die korting vanaf gaat. Omdat grote bedrijven veel overhead kosten hebben, liggen hun verkoopprijzen, ook met korting, structureel hoger dan bij kleinere zelfstandige ondernemers zoals Uitvaartzorg Drenthe.

Schadeverzekering

Een uitvaartverzekering is een schadeverzekering die uitkeert wanneer een overlijden zich voor doet. Ook bij een dienstenpakket (natura verzekering) wordt een geldbedrag uitgekeerd. Door wie u de uitvaart laat verzorgen staat daar los van. Het ‘moeten’ melden van een overlijden aan de verzekeraar hoeft u niet direct te doen. De melding kan later gedaan worden door de uitvaartbegeleider die u zelf gekozen heeft.

uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering bellen? U kiest!

In het leven zijn er veel gebeurtenissen die u nog een keer over kunt doen. De uitvaart van een naaste is hier een uitzondering op. Dit regelt u samen met een uitvaartverzorger waarmee u door één deur kunt en die luistert naar wat u wilt of de overledene heeft gewild.

U hebt de keuze welke uitvaartondernemer u als familie en de uitvaart mag begeleiden. Wanneer er geen klik is, kunt u altijd switchen naar een andere uitvaartonderneming.

Laat u niet misleiden, maar wordt een bewuste uitvaartconsument!