0528 - 522 169

Gedenken

Een herinnering in de vorm van een grafsteen

Cuperus Gedenken – Laat een herinnering zich wel vangen in een materiaal als steen? Al vanaf mensen konden tekenen, tekenden ze op steen. Jachttafereeltjes, dieren en mensen werden op steen overgebracht door te kerven en in te kleuren. Het ging niet om de figuurtjes, maar het ging om het verhaal. Dat is ook altijd zo gebleven. Het blijft gaan over verhalen die overgebracht kunnen worden op steen. Herinneringen aan onze dierbaren…

Ieder mens is uniek en heeft meerdere kanten. Daarom is geen enkel graf- of urnmonument hetzelfde. Cuperus Gedenken vertaalt wensen van nabestaanden in een uniek en persoonlijk ontwerp. Door te luisteren naar uw verhaal, geven zij inspiratie en advies. Ook kunnen zij u laten zien wat er mogelijk is aan materialen en typografieën.

Vrije keuze

Uiteraard bent u vrij in het kiezen van een steenhouwer voor een graf- of urnmonument voor uw overleden dierbare. Zo ook bij Uitvaartzorg Drenthe. Maar er zijn zoveel aanbieders dat ik heb gekozen om samen te werken met een betrouwbare partner met een lange geschiedenis in monumenten en gedenkstenen. Al sinds 1840 levert Cuperus Gedenken uitstekende kwaliteit grafstenen met begeleiding van begin tot eind. Samen met u maken de adviseurs van Cuperus Gedenken een passend, persoonlijk en bijzonder gedenkteken. Met als eindresultaat een monument als tastbare herinnering.

Over Cuperus Gedenken

Werken met natuursteen is een passie. De passie van vormgeven, mooie betekenisvolle monumenten maken. Door gebruik te maken van wat de natuur ons al heeft geboden. Duizenden jaren heeft de natuur ons al een mooie basis gegeven. Wij zetten het om in tijdloze verhalen over wat ons zo dierbaar is.

Diverse soorten natuursteen

Wij werken met diverse soorten natuursteen, waaronder marmer, hardsteen, witte kalksteensoorten en graniet. Daarnaast bewerken we veel Diabas. Dit is een natuursteensoort die wat betreft kleur en bewerkingsmogelijkheden een heel eigen plaats heeft tussen de andere natuursteensoorten. Om onderscheidende gedenktekens te ontwikkelen werken wij op het gebied van ontwerp en vervaardiging samen met gespecialiseerde, ambachtelijke partners. Wij vinden het belangrijk om alle kanten van het steenhouwen te blijven beheersen. Het is de kern van onze organisatie. Op één locatie in Nederland hebben wij onze uitgebreide werkplaats en ons logistiek centrum. Hier komen alle materialen binnen en worden de losse onderdelen van de monumenten in elkaar gezet.

Mensenwerk

Monumenten en gedenkstenen worden gemaakt door mensen, door specialisten. Onze medewerkers hebben ieder hun eigen specialisatie, van belettering, restauratie en assemblage tot plaatsing van de monumenten. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels en voorwaarden. Hierin zijn regels opgenomen die te maken hebben met maximale afmeting. Maar soms ook met de materiaalkeuze van het gedenkteken. Wij beschikken over de meest recente regelgeving. De gehele administratieve afwikkeling, aanvraag en afstemming met de begraafplaats verzorgen wij dan ook graag voor u. Vanuit de ruim opgezette werkplaats in Meppel bedienen wij alle begraafplaatsen in Noord en Midden Nederland. Hier is alles in huis voor het verzorgen van het gedenkmonument. Van creatie tot het plaatsen op de begraafplaats.