0528 - 522 169

Uitvaartverzekering

Natura verzekering

Als u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u verzekerd voor een pakket met diensten en goederen. (NB Diensten die u afneemt, maar niet genoemd zijn in de natura polis, moet u zelf betalen.) Met deze verzekering bent u gebonden aan de vermelde uitvaartondernemer op de polis. Meestal is dit het geval bij de grote uitvaartmaatschappijen. Het is echter mogelijk om zo’n pakket om te zetten in geld. En dan kunt u terecht bij een door u uitgekozen uitvaartondernemer.
Als u een natura polis omzet naar een geld polis zal men u vertellen dat het onvoordelig is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Bij Uitvaartzorg Salland heeft u niet te maken met dure overheadkosten waardoor de tarieven veelal lager liggen dan bij de grote uitvaartondernemingen. Zo is het mogelijk om, met dezelfde diensten en goederen, vaak binnen het bedrag te blijven van de polis.

Kapitaalverzekering

Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten krijgen de nabestaanden het geldbedrag uitgekeerd dat staat vermeld op de polis. Het verschilt per uitvaartverzekering of de nabestaanden het geld kunnen innen of dat alleen de uitvaartondernemer dat kan doen. Als het bedrag van de polis toereikend is voor de nota, is daarmee de rekening van de uitvaart betaald. Als het uitgekeerde bedrag te laag is moet u bij betalen. Met een kapitaalverzekering bent u vrij in de keuze van de uitvaartondernemer, ook al staat er een naam van een andere uitvaartondernemer op de papieren vermeld.

Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten krijgen de nabestaanden het geldbedrag uitgekeerd dat staat vermeld op de polis. Het verschilt per uitvaartverzekering of de nabestaanden het geld kunnen innen of dat alleen de uitvaartondernemer dat kan doen.