0528 - 522 169

Nazorg voor je Digitale erfenis

Nazorg digitale erfenis – Wanneer iemand overlijdt blijven er vaak tastbare spullen over. Spullen die voor nabestaanden vaak van emotionele waarde zijn. Het ligt in veel gevallen voor de hand om over die spullen iets te vinden in de vorm van een testament en een erfenis. Lastiger wordt het bij de dingen die niet tastbaar zijn zoals de digitale erfenis.

Denk maar eens aan al die foto’s, video’s, e-mail, berichtjes op WhatsApp, je Facebook, Snapchat, LinkedIn en ga zo maar even door. Je digitale leven is er altijd. Onze telefoon is inmiddels zo vergroeid met ons leven dat het een extra ledemaat geworden is. En hoewel we onze telefoon liever nooit vergeten, vergeten we juist hiervoor dingen te regelen voor als we er niet meer zijn. Want wat gebeurt er met onze digitale erfenis als we zijn overleden?

Voor de nazorg van een digitale erfenis ben ik op zoek gegaan naar een partner om deze zaken voor nabestaanden te regelen. Deze heb ik gevonden in Digitale Nazorg.

Dierbare data

Een doos met foto’s, tekeningen, muziek of ordners vol papier zijn tegenwoordig steeds minder fysiek aanwezig. Misschien wil je na het overlijden van jouw dierbare echter wel beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen of noodzakelijke informatie zoals contacten of documenten voor de afwikkeling van diverse zaken. Digitale Nazorg kan de computer, laptop, telefoon, tablet en zelfs navigatiesystemen van de overledene toegankelijk maken, vaak ook als deze beveiligd zijn door een onbekend wachtwoord of toestelcode. Hierdoor is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot de bestanden die op deze apparatuur zijn opgeslagen. Bij vragen na een overlijden (of bij twijfel na zelfdoding), kan Digitale Nazorg inzicht geven in het gebruik van deze apparatuur, online diensten en internetgebruik.

Bij vragen na een overlijden (of bij twijfel na zelfdoding), kan Digitale Nazorg inzicht geven in het gebruik van deze apparatuur, online diensten en internetgebruik.

Herstellen van data

Wanneer apparatuur zoals een computer, telefoon, foto- of videocamera beschadigd is (om welke reden dan ook), waardoor dierbare gegevens niet meer benaderbaar zijn, kan Digitale Nazorg dit voor jou herstellen. Dit kan een laptop zijn die niet meer opstart, een defecte mobiele telefoon, een gevallen harde schijf maar ook een gebroken USB-stick of beschadigde geheugenkaart met daarop voor jou belangrijke gegevens. In veel gevallen kan Digitale Nazorg de data nog geheel of gedeeltelijk redden.

Voor de nazorg van een digitale erfenis ben ik op zoek gegaan naar een partner om deze zaken voor nabestaanden te regelen. Deze heb ik gevonden in Digitale Nazorg.

Digitaliseren media

Onze herinneringen zijn dierbaar en onvervangbaar. Digitale Nazorg vindt het daarom belangrijk nabestaanden erop te wijzen dat zij alles kunnen digitaliseren wat te vinden is op cassettebandjes, tapes, foto’s, dia’s, videobanden of Super-8. Wij kunnen dit voor jou op cd of dvd plaatsen, maar ook overzetten naar een eigen gegevensdrager of ‘in de cloud’ opslaan.

Onze herinneringen zijn dierbaar en onvervangbaar. Digitale Nazorg vindt het daarom belangrijk nabestaanden erop te wijzen dat zij alles kunnen digitaliseren wat te vinden is op cassettebandjes, tapes, foto’s, dia’s, videobanden of Super-8.

i-Finish: meer dan alleen opzeggen

Nazorg digitale erfenis – Wanneer je als nabestaande de administratieve afhandeling op je neemt, word je onder meer geconfronteerd met het opzeggen en wijzigen van talloze abonnementen, lidmaatschappen en accounts. Zonder steeds opnieuw het emotionele verhaal te hoeven uitleggen, wil je deze zaken het liefst allemaal in een keer goed afhandelen zodat er in de toekomst geen onnodige telefoontjes, brieven of e-mails komen van instanties die (nog) niet op de hoogte waren van het overlijden.

Met i-Finish stelt Digitale Nazorg (inter)nationale bedrijven, diensten en instellingen in kennis van het overlijden. Van kranten, tijdschriften en goede doelen, tot sportschoolabonnementen, klantenkaarten en online diensten. Zo voorkom je dat ongemerkt abonnementen doorlopen, (nieuws)brieven worden verzonden of kosten worden afgeschreven van diensten waar geen gebruik meer van wordt gemaakt. Misschien is er zelfs sprake van restitutie.

Ook wat betreft social media kunnen wij de status van een account wijzigen, de inhoud veiligstellen of het account compleet afsluiten. Je krijgt een terugkoppeling bij wie er wat is beëindigd of dat er nog aanvullende acties moeten worden uitgevoerd. En als er later toch nog zaken bijkomen: je kunt tot 2 jaar lang gebruik maken van i-Finish!

Met i-Finish stelt Digitale Nazorg (inter)nationale bedrijven, diensten en instellingen in kennis van het overlijden.

Download hier de Brochure Digitale Nazorg.

Digitale Nazorg
T : +31(0)23 202 53 80
E : info@digitalenazorg.nl
www.digitalenazorg.nl

Winnaar International Funeral Award 2015 Categorie uitvaartdiensten