0528 - 522 169

Nagedachtenis en asbestemming

Na een crematie zijn er vele mogelijkheden voor nagedachtenis en asbestemming. Een ieder heeft wel eens gehoord van het uitstrooien van as. En ook bijna iedereen kent wel de sierurnen waarin de as van een overleden dierbare wordt bewaard. Het is ook mogelijk om een deel van de as te verwerken in bijvoorbeeld sieraden. Of in een glasreliek. Juist omdat er zo veel mogelijkheden zijn, is het belangrijk dat u uitgebreid de tijd neemt om die vorm van asbestemming te kiezen die het beste bij u of bij de overledene past.

Na een crematie zijn er vele mogelijkheden voor nagedachtenis en asbestemming. Een ieder heeft wel eens gehoord van het uitstrooien van as. En ook bijna iedereen kent wel de sierurnen waarin de as van een overleden dierbare wordt bewaard.

Het is overigens goed te weten dat u als nabestaande niet overhaast een keuze hoeft te maken. Gedurende een maand na de crematie wordt de as bewaard in de algemene nis van een crematorium. Dit is wettelijk zo bepaald. Na deze periode van een maand kunt u als nabestaande voor een vorm van asbestemming kiezen.

Sierurnen

Urnen zijn er in vele vormen en maten en toepassingen. Mini-urnen, kinderurnen, urnen voorzien van teksten of afbeeldingen, urnen voor buiten of binnen, het aanbod is enorm groot. Voor een uitgebreid aanbod kijk eens op www.persoonlijkgedenken.nl.

Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden.

Sieraden

Wilt u graag een tastbaar aandenken aan uw overleden dierbare dat u bij u kunt dragen? Dat kan als u een klein deel van de as laat verwerken in een sieraad. Dat kan een ashanger zijn, maar net zo goed kunt u kiezen voor een asring. Net als bij sierurnen geldt dat het aanbod groot is. Voor een uitgebreid aanbod kijk eens op www.persoonlijkgedenken.nl.

Vlinders

Steeds vaker worden symbolische betekenissen verwerkt in vormen van nagedachtenis. De vlinder is daar een mooi voorbeeld van. Dit tere beestje symboliseert de onsterfelijke ziel en staat symbool voor leven, dood en wederopstanding.