0528 - 522 169

Rouwverwerking en nazorg

Rouwverwerking en nazorg is een heel belangrijk onderdeel na een overlijden. Soms is het prettig om met iemand te kunnen praten over het verlies van uw dierbare en het gemis wat u elke dag ervaart. Ook voor kinderen kan het fijn zijn een manier te hebben om uiting te geven aan het verdriet wat ze hebben. Ik werk samen met Alice Cramer. Is er zorg op een andere manier nodig dan is het goed als u dit aangeeft. Samen met u gaan we op zoek naar de juiste hulp. Alice zal ongeveer 4 weken na de uitvaart namens mij contact met u opnemen om te horen hoe het met u gaat.

Me-mento, praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding

Me-mento, Her-inner-en, iemand een (nieuwe) plaats geven in ons hart, in onze gedachten. Maar hoe doe je dat, we missen zoveel, omdat er zoveel is geweest. Toch kunnen herinneringen na verloop van tijd een kostbare schat vormen die we de rest van ons leven kunnen meedragen. Gedenken kan dus helpen om verder te gaan, maar soms heb je hierbij hulp nodig, dan lukt het je even niet om dit alleen te doen.
Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Samen met jou ga ik op zoek naar wat voor jou het meest steunend is. Soms kun je met een paar gesprekken al weer zelf verder. Soms duurt het iets langer. Praten over verlies kan heel helpend zijn. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zet ik waar nodig ook diverse werkvormen in. Deze stem ik altijd af op wat bij jou en in jouw proces op dat moment past.
Bijvoorbeeld samen een stuk wandelen. Wandelen brengt lichaam en geest in beweging, waardoor er ruimte komt voor woorden en gedachten…
Of door samen een levensboek te maken. Het vastleggen van jouw verhaal kan helpen bij het verwerken van gebeurtenissen.

Alice zal ongeveer 4 weken na de uitvaart namens Uitvaartzorg Salland contact met u opnemen om te horen hoe het met u gaat.

Praktijk Me-mento
Alice Cramer
Rondweg 28,
7787 EK Holtheme
Tel: 06-17 78 51 49
alicecramer@me-mento.nl
www.me-mento.nl