0528 - 522 169
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartverzorging Salland

Met bewogenheid en passie iets betekenen voor een familie in een tijd van rouw en afscheid nemen. Met die missie startten Erik en Daniëlle Janssen in oktober 2017 met Uitvaartverzorging Salland als zelfstandigen in de uitvaartzorg.

Start

Het duurde even voordat Erik de stap durfde te nemen om als zelfstandige aan de slag te gaan. “Hiervoor werkte ik in loondienst, waarvan tweeëneenhalf jaar als uitvaartverzorger. Nu kan ik mijn eigen invulling aan het vak geven.”

Werkwijze

Uitvaartverzorging Salland heeft een informele en persoonlijke manier van werken. Omdat ze kleinschalig werken en niet gebonden zijn aan een grote organisatie, hebben ze de mogelijkheid om echt een uitvaart naar wens te verzorgen. “ Wij vinden het belangrijk om de tijd, rust en ruimte te nemen om een uitvaart goed neer te zetten, met keuzevrijheid en aandacht om samen met de nabestaanden tot een goede herinnering te komen.”

De betrokkenheid van familie en vrienden is essentieel, meent Erik. “Voor nabestaanden is het heel goed om actief betrokken te zijn bij een afscheid. Dat maakt de uitvaart persoonlijk, maar is ook goed voor hun rouwverwerking. Wij ondersteunen nabestaanden graag in hun wensen, hoe groot of klein deze ook zijn.”

Samenwerking

Afhankelijk van die wensen kloppen ze aan bij diverse specialisten uit de regio. “ Voor de rouwkaarten werken we samen met een grafisch ontwerper. We komen met een blanco kaart binnen. Samen met de nabestaanden gaan we op zoek naar herinneringen en wordt de kaart vormgegeven. Zo wordt het een unieke, persoonlijke kaart. Verder werken we samen met een rouwvervoerder die aan vele wensen van nabestaanden kan voldoen. Wij hebben contacten met verschillende professionele afscheidsfotograven. Families die een professionele afscheidsfotograaf inschakelen zijn daar heel blij mee. De foto’s helpen om de herinnering levend te houden, en kunnen helpen bij de rouwverwerking. Wij geloven erin dat een ieder moet doen waar die goed in is.”

Onderscheidend

Erik en Daniëlle onderscheiden zich door de zelfstandigheid, de persoonlijke aanpak en de service die ze bieden. “We merken dat steeds meer mensen bewust voor een kleine zelfstandige uitvaartondernemer kiezen, laagdrempelig en bekend in de omgeving. Uitvaarten worden zo geregeld dat ze bij jou of je naaste passen. Dat kan traditioneel zijn of juist heel eigentijds. Wij willen graag bij de behoeften van de mensen aansluiten.”

uitvaartverzorging salland

Wensenboekje

Voor iedereen die dat wil, is er een wensenboekje beschikbaar waar wensen over de uitvaart al voor een overlijden in opgeschreven kunnen worden. “Het wensenboekje is speciaal ontwikkeld zodat mensen precies kunnen aangeven hoe ze hun uitvaart vormgegeven willen hebben. Zo blijven nabestaanden ook niet met vragen achter.”

wensenboekje

Verzekering

Wist u trouwens dat, ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, u vrij bent in de keuze voor een uitvaartondernemer? U bent niet gebonden aan uw verzekeraar. Als u dit aangeeft bij uw verzekeraar zal men u waarschijnlijk vertellen dat het onvoordelig is en u bepaalde kortingen misloopt. Dit hoeft niet te betekenen dat u duurder uit bent. “Bij ons heeft men niet te maken met dure overheadkosten waardoor onze tarieven veelal lager liggen dan bij de grote uitvaartondernemingen. Zo kunnen wij, met dezelfde diensten en goederen, vaak binnen het bedrag blijven van de polis.” Ook als u niet verzekerd bent of bent aangesloten bij een begrafenisvereniging kunt u bij Uitvaartverzorging Salland terecht.

Contact

Wilt u meer weten over Uitvaartzorg Salland of een wensenboekje aanvragen? Neem dan gerust contact op of kijk op de website voor meer informatie.

Werkgebied van Uitvaartverzorging Salland

Uitvaartzorg Salland werkt in de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Twenterand, Wierden, Hellendoorn, Almelo, Tubbergen, Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

LinkedIn