0528 - 522 169

Bio Sac 200

Bio Sac 200, de nieuwe en natuurlijke manier van opbaren.

Naast de huidige mogelijkheden van opbaren voor (thuis)opbaring; de koelplaat en thanatopraxie (lichte balseming) is er nieuwe manier van opbaren. Opbaren doormiddel van zakjes gevuld met actieve koolstof en geïmpregneerde klei. De Bio Sac 200 methode is een nieuwe geheel biologisch en ecologische manier van opbaren.

De Bio Sac 200 methode is een nieuwe geheel biologisch en ecologische manier van opbaren.

Wat is Bio Sac 200?

Bio Sac 200 is een techniek om overledenen zo goed mogelijk te conserveren en de ontwikkeling van nare geuren tegen te gaan. Dit vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart. Dat is fijn voor u als nabestaande, want u wilt uw dierbare zolang mogelijk kunnen blijven zien en aanraken.

Hoe werkt Bio Sac 200?

De techniek houdt in dat er, afhankelijk van hoe lang uw dierbare blijft opgebaard, twee of meer zakjes direct op de droge huid van het lichaam worden gelegd. Uw dierbare kan daarna verder worden aangekleed naar uw wens.

Deze zakjes bestaan uit 2 hoofdbestanddelen; actieve koolstof en geïmpregneerde klei. De actieve koolstof gaat een verbinding aan met vocht en geuren uit het lichaam. Deze geuren en het vocht worden geabsorbeerd door de actieve koolstof. Dit geldt ook voor de geïmpregneerde klei. Door de werking van deze bestanddelen kan er gemiddeld met behulp van 2 zakjes tot 5 dagen worden opgebaard.

bio sac 200

Waarom kiezen voor opbaren met Bio Sac 200?

De Bio Sac 200 wordt gebruikt voor het (thuis)opbaren van uw dierbare. Er is geen koelplaat of een ingrijpende behandeling nodig. Het kost geen energie en is daardoor minder belastend voor het milieu. U heeft geen hinder van het gezoem van een koelplaat. Doordat het lichaam niet gekoeld wordt, zal uw dierbare bij aanraking minder koud aanvoelen. Deze methode van opbaren vormt geen belemmering voor de keuze van de uitvaart. Uw dierbare kan zonder bezwaar begraven of gecremeerd voelen. Het is immers een ecologisch product.

Vanaf januari 2018 hebben er ruim 300 opbaringen plaatsgevonden in Nederland. Het betreft hier nog een vrij nieuw product op de Nederlandse markt. Alle opbaringen worden gemonitord door de importeur.

Als u denkt dat deze methode bij u past neem dan vrijblijvend contact met ons op.