0528 - 522 169

Natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats met respect voor de overledene en  de natuur.

Wat houdt natuurbegraven in?

Begraven in de natuur is een eeuwenoude en natuurlijke manier om iemand die is overleden te begraven. Op deze manier geven we een lichaam terug aan de natuur. Dit gaat met respect voor zowel de overledene als ook voor de natuur. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een groene uitvaart.

Een natuurbegraafplaats biedt u een graf in de natuur om u dierbare te begraven. Het is een troostrijke, serene plaats om hier uw geliefde te herinneren en gedenken. Het is een plek om in alle rust naar terug te keren.

Het omhulsel waarin een overledene wordt begraven moet zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Of u nu kiest voor een kist, urn, wade met draagbaar, het moet allemaal gemaakt zijn van natuurlijke producten. Doordat dit materiaal makkelijk afbreekt vormt het geen belasting voor de natuur. Hetzelfde geldt voor een grafmarkering, ook deze moet zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal zoals een boomschijf of een kei.

Wilt u meer weten over natuurbegraven of een keer een rondleiding op een natuurbegraafplaats? Neem dan gerust contact op met Uitvaartzorg Salland.

Een natuurbegraafplaats biedt ruimte aan mensen van alle gezindten. Het biedt een plek aan ieder mens ongeacht geloof of afkomst. U heeft de vrijheid om het afscheid persoonlijk en naar eigen wens in te vullen. Door het houden van een ceremonie met herinneringen en begraven in de natuur is de eeuwige cirkel van leven en dood weer rond.

De graven zijn eeuwigdurend en worden dus niet na verloop van tijd geruimd. U hoeft dus nooit de keuze te maken of een graf wordt verlengd of niet. Dat maakt natuurbegraven ook zo bijzonder.

Wat maakt natuurbegraven nog meer uniek?

Begraven in de natuur op een natuurbegraafplaats is een mooie en duurzame manier van begraven. Op een natuurbegraafplaats wordt veel aandacht besteed aan het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Er is ook aandacht voor ontwikkeling nieuwe natuur.
Het eeuwig durende grafrecht beschermt het bos en de opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan de natuur. De opbrengsten komen voort uit de gereserveerde graven.

Als nabestaande heeft u een bijzondere en uniek plek om u overleden dierbare te gedenken. Dit in een prachtige omgeving.

Wilt u meer weten over natuurbegraven of een keer een rondleiding op een natuurbegraafplaats? Neem dan gerust contact op met Uitvaartzorg Drenthe. En wilt u weten wat een begrafenis kost op de natuurbegraafplaats en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

De Natuur Begraafplaatsen in de omgeving van Hoogeveen zijn Hillig Meer in Eext (Dr.) en binnenkort Natuurbegraafplaats Ommen in Arriën.