0528 - 522 169

Uitvaart muziek

Muziek tijdens een uitvaart is sfeer bepalend en laat ook iets voelen van wie iemand was. Het maakt een uitvaart heel persoonlijk. Afhankelijk van de keuze waar een uitvaart plaatsvindt kunt u muziek ten gehore laten brengen. Dat kan via een geluidsinstallatie maar ook live muziek behoort tot de mogelijkheden.

Uitvaart muziek - Muziek tijdens een uitvaart is sfeer bepalend en laat ook iets voelen van wie iemand was. Het maakt een uitvaart heel persoonlijk. Afhankelijk van de keuze waar een uitvaart plaatsvindt kunt u muziek ten gehore laten brengen.

Uitvaart muziek

Het zijn vaak de favoriete muziekstukken van de overledene die gedraaid worden en dat kan mooie herinneringen oproepen bij de nabestaanden. Dit kan veel troost bieden. Er bestaan geen regels voor muziek bij een uitvaart. Wel is het belangrijk om de muziekkeuze en het aantal nummers samen goed af te stemmen.

Aantal nummers

Een afscheidsplechtigheid duurt meestal ongeveer 45 minuten en omdat er ook meestal sprekers zijn, wordt er meestal gekozen voor vier muzieknummers:

  • Een nummer bij binnenkomst
  • Twee nummers tijdens de plechtigheid (tussen de toespraken door)
  • Een nummer aan het einde van de plechtigheid (tijdens de uitloop)

Hier kan natuurlijk van worden afgeweken. Maar dit bespreek ik met u als we bezig zijn met hoe de plechtigheid eruit komt te zien.

Muziekkeuze

De keuze van de muziek is geheel aan de nabestaanden. Zij weten immers van welke muziek de overledene hield en leuk vond. Daarbij maakt het genre van de muziek eigenlijk niet uit. Tijdens uitvaarten worden alle soorten muziek gedraaid, van sfeervolle jazz tot house en van Nederlandse feestmuziek tot levensliederen.

Uiteraard is het ook mogelijk om live muziek te regelen, bijvoorbeeld een violist, pianist of klein orkest.