0528 - 522 169

Uitvaartreportage

Uitvaartvideo – Video’s en foto’s zijn in onze tijd niet meer weg te denken. Vanaf de geboorte wordt de ene foto en video na de andere gemaakt en vullen we vele albums met onze herinneringen. Het delen van al onze momenten op social media als Facebook en Twitter is immens populair geworden. Elke periode tijdens het leven krijgt zo volop aandacht en geven we een eigen hoofdstuk in ons levensboek. Maar wat doen we als we bij het laatste hoofdstuk zijn aangekomen?

Uitvaartvideo

Iedereen die een uitvaart van nabij heeft meegemaakt weet dat er tijdens een uitvaart veel langs je heen gaat. Emoties nemen vaak de overhand en later weten velen zich nauwelijks iets meer herinneren van wat er allemaal door familie, vrienden of collega’s gezegd en gedaan is of wie aanwezig waren. Niet vreemd natuurlijk. Daarom is video zo belangrijk want geen ander medium is in staat om sfeer, emotie, gevoel en beleving rondom de uitvaart zo goed over te brengen als video.

Met een professioneel gefilmde en gemonteerde uitvaartvideo kan je later op elk moment alles nog eens weer in alle rust terugkijken. Het terug kunnen kijken van de uitvaart blijkt voor veel nabestaanden een positief effect te hebben bij de rouwverwerking.

Afwezigen

Familie en vrienden die door ouderdom, ziekte of verblijf in het buitenland niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, zullen het enorm waarderen als ze de uitvaart door middel van een afgeschermde internetverbinding live kunnen bijwonen of op een later moment de uitvaartvideo kunnen en mogen bekijken.

Werkwijze

Voorafgaand aan de uitvaart is er overleg met de familie en de uitvaartverzorger om de wensen door te nemen. De keuze van de familie is daarbij leidend. Hoewel we ons nooit helemaal onzichtbaar kunnen maken, zullen u en de aanwezigen niet of nauwelijks iets van onze aanwezigheid merken. De video’s worden op een uiterst respectvolle en discrete wijze gemaakt zonder op te vallen, op de voorgrond te treden of de uitvaart te verstoren.

De afscheidsbijeenkomst wordt in z’n geheel opgenomen, tenzij u anders aangeeft. We kunnen met meerdere camera’s gelijktijdig opnemen vanuit verschillende standpunten, waarbij de camera’s zoveel mogelijk verdekt worden opgesteld.

De laatste momenten

Met passende afstand worden de laatste momenten bij het graf of in de crematieruimte voor u vastgelegd. Ook hier zorgen draadloze microfoons er voor dat niets van de laatste woorden en toespraken verloren gaat. De camera kan zodoende op discrete afstand blijven, terwijl u later alles goed verstaanbaar kunt horen en zien.

Voor en na de uitvaart

De uitvaartvideo hoeft zich niet te beperken tot het moment van de uitvaart zelf. Zo kunnen ook opnamen van de condoleance worden gemaakt. Ook de dag dat de grafsteen wordt geplaatst is voor de familie vaak een bijzonder moment en kan in de video worden verwerkt. Al deze momenten zijn bijzonder waardevol om later terug te zien.

Met een professioneel gefilmde en gemonteerde uitvaartvideo kan je later op elk moment alles nog eens weer in alle rust terugkijken.

Over Hadders Media

Hadders Media is een landelijk werkend video- en fotobedrijf met veel ervaring in het vastleggen van uitvaarten. We hebben goede banden met uitvaartverzorgers en andere dienstverleners in de uitvaartbranche. In al onze producties staan kwaliteit, beleving, gevoel, en discretie centraal. We beschikken over eigen professionele productiecamera’s die de top zijn in beeld– en geluidskwaliteit. De opnamen worden verwerkt in onze goed uitgeruste studio.

Uitvaartvideo’s worden standaard ter beschikking gesteld middels een downloadlink, maar kunnen desgewenst ook op Blu-ray disc, DVD of USB-stick worden geleverd.
Elke videoreportage wordt met veel liefde, inzet en toewijding gemaakt.

Waarom een professionele videograaf?

  • Hij gebruikt uitsluitend professionele 4K HDR productiecamera’s en dito High End geluidsapparatuur.
  • Neemt op in 4K UltraHD (3840 x 2160) en desgewenst HDR (High Dynamic Range). Lees hier meer over 4K HDR en 4K UltraHD.
  • Voorziet sprekers – voor zover mogelijk – altijd van professionele zendermicrofoons.
  • Kan Livestreaming op locatie mogelijk maken zodat degenen die niet aanwezig kunnen zijn toch de uitvaart live via een afgeschermde internetverbinding kunnen volgen.

Hoewel uitvaartcentra en kerken tegenwoordig ook uitvaartvideo aanbieden is het eindresultaat daarvan totaal anders. Kiest u daarvoor dan zult u vele andere momenten van de uitvaart missen omdat de opnamen zich meestal beperken tot de herdenkingsbijeenkomst. Vaak zijn de beelden afkomstig van een vaste camera die op een hoge plaats in de zaal is gemonteerd waardoor er niet ingespeeld kan worden op de belangrijke momenten. Met een door ons gemaakte video krijgt u een betere kwaliteit en een completer beeld van de héle uitvaart.

Met een professioneel gefilmde en gemonteerde uitvaartvideo kan je later op elk moment alles nog eens weer in alle rust terugkijken.