0528 - 522 169

Vooraf regelen

Vooraf regelen – Als een geliefd persoon overlijdt komt er veel op u af. In de eerste plaats emoties en daarbij moet er ook veel geregeld worden. Voor het een is meer tijd dan voor het andere. Er zijn een aantal zaken waar u nu al in alle rust over na zou kunnen denken en al vooraf regelen kunt en vastleggen.

Waar kunt u nu al over nadenken?

Op de pagina Uitvaartverzorging ziet u in de rechterkolom wat er allemaal geregeld moet worden voor een uitvaart. Bijna over al deze zaken kunt u nu alvast nadenken en vastleggen in een wensenboekje.

Het is natuurlijk mogelijk dat wensen die u nu heeft over een tijdje weer anders zijn. Neem daarom ook de tijd om zo nu en dan het wensenboekje weer door te nemen en te kijken of er zaken zijn die aangepast moeten worden.

Wensenboekje

Er is een gratis wensenboekje voor u. Hierin kunt u alles noteren.  Het is handig om deze op een voordehand liggende plek te bewaren, bijvoorbeeld bij uw verzekeringspapieren. Het is raadzaam dat iemand uit uw omgeving op de hoogte is waar deze documenten liggen.

Bespreekbaar maken

Bijna niemand wil aan de dood en het bijbehorende afscheid denken. Toch weten we allemaal dat het leven eindig is. Probeer, hoe lastig het soms kan zijn, om uw wensen bespreekbaar te maken. De stap om het te doen is misschien moeilijk, maar vaak levert het mooie gesprekken over het leven op. Het biedt houvast als het moment van overlijden daar is. En het is voor de mensen die achter blijven heel waardevol om te weten hoe het afscheid eruit moet komen te zien. Wacht niet tot er een geschikt moment komt, want gevoelsmatig is er nooit een geschikt moment om hierover te praten.

Als een geliefd persoon overlijdt komt er veel op u af. In de eerste plaats emoties en daarbij moet er ook veel geregeld worden. Voor het een is meer tijd dan voor het andere. Er zijn een aantal zaken waar u nu al in alle rust over na zou kunnen denken en al vooraf regelen kunt en vastleggen.

 

Heeft u vragen?

Neem contact op